Inhoud

De beste timing van e-mails

Als je als bedrijf e-mailmarketing gebruikt om je klanten te bereiken, is het belangrijk om de beste timing voor je e-mails te vinden. Het kan het verschil maken tussen een e-mail die genegeerd wordt of een die gelezen en geopend wordt. In deze blog leer je meer over de beste timing van e-mails en hoe je deze strategie kunt implementeren om je e-mailmarketing te optimaliseren.

Waarom is timing belangrijk?

De timing van je e-mails is belangrijk omdat het invloed heeft op de open- en klikfrequenties. Als je een e-mail stuurt op het verkeerde moment, kan het zijn dat je klanten geen tijd hebben om deze te openen en lezen. Dit kan leiden tot een lage open- en klikfrequentie en dus een slechtere ROI van je e-mailmarketing.

Aan de andere kant, als je e-mails stuurt op het juiste moment, wanneer je klanten waarschijnlijk meer open staan voor communicatie, zal je betere resultaten zien. Dit kan leiden tot hogere open- en klikfrequenties, meer conversies en dus een betere ROI van je e-mailmarketing.

Dus, wat is de beste tijd om e-mails te sturen?

Het antwoord op deze vraag is niet eenduidig omdat het afhangt van verschillende factoren, zoals de industrie, het type e-mail en de doelgroep. Er zijn echter een aantal algemene richtlijnen die je kunt volgen.

Over het algemeen zijn de beste dagen om e-mails te versturen dinsdag, woensdag en donderdag. Dit komt omdat de meeste mensen maandag gebruiken om te herstellen van het weekend en vrijdag zijn ze vaak al bezig met weekendplannen. Op dinsdag, woensdag en donderdag zijn mensen vaak het meest productief en hebben ze meer tijd om hun e-mailinbox bij te werken.

Wat betreft het tijdstip, is het vaak het beste om e-mails te versturen tussen 10:00 en 11:00 uur 's ochtends, omdat mensen dan vaak hun inbox aan het bijwerken zijn. Een andere goede tijd is tussen 14:00 en 16:00 uur, omdat mensen dan vaak een dipje hebben in hun productiviteit en even pauzeren om hun e-mails te checken.

Houd er rekening mee dat dit algemene richtlijnen zijn en dat je de beste tijd voor je eigen publiek moet onderzoeken en testen.

Segmentatie en personalisatie

Een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het bepalen van de timing van je e-mails is segmentatie. Door je e-maillijst op te splitsen in verschillende segmenten, kun je e-mails sturen op het moment dat je klanten waarschijnlijk meer geïnteresseerd zijn in de inhoud van je e-mail. Dit kan bijvoorbeeld op basis van demografische gegevens, aankoopgeschiedenis of eerdere interacties met je merk.

Personalisatie is ook belangrijk bij het bepalen van de beste timing van je e-mails. Als je de voorkeuren van je klanten kent, kun je e-mails sturen op het moment dat ze het meest waarschijnlijk geopend en gelezen worden. Zo kun je bijvoorbeeld e-mails sturen met informatie over hun favoriete producten of diensten.

Een ogenblik geduld...
info@emailco.nl
9.6 43 beoordelingen
Route E-mail & Co is in de hele wereld bereikbaar via onze website. Bel of stuur een email als je ons wilt bereiken.